Va rugam sa asteptati, se verifica disponibilitatile.


Se incarca...Găsește-ți vacanța!

Asistență online

  • LiveZilla Live Help
  • Program  : L - V, 10:00 - 18:00
  • Telefon  : 021 684 1530
  • E-mail          : office@non-stoptravel.ro

Sozopol


O staţiune cu parfum antic, ce îşi trage sevele din trecutul foarte îndepărtat. Multe construcţii din piatră şi lemn (ziduri robuste de piatră deasupra cărora se înalţă case din lemn, uşor aplecate către mare, ca şi cum ar vrea să o îmbrăţişeze), aflate astăzi în zestrea culturală a Bulgariei, dar şi hoteluri cochete, ce dispun de utilităţi moderne.
Dacă în afara sezonului Sozopol este o mică aşezare de pescari, preferată de artiştii ce vor să imortalizeze pitorescul litoral bulgăresc, de-a lungul verii devine efervescentă, animată şi veselă. În plus, în primele zece zile din septembrie Sozopol devine capitala artei de la Malul Mării Negre. Spectacole de teatru, muzică, prezentări de carte şi filme în premieră, toate la Festivalul Apollonia.
Plaje cu nisip fin, apă limpede şi spectacolul inedit al bărcilor cu pescari ce se apropie de ţărm, încărcaţi cu o pradă preţioasă. Aşa se face că preparatele marine vor fi întotdeauna proaspete, iar restaurantele (foarte numeroase), se întrec să-şi seducă oaspeţii. Multe dintre ele sunt construite înglobând armonios vestigii antice, astfel încât trecutul şi prezentul să stea la masă cu dumneavoastră.
Excursii: Trecând de staţiunea Duni (cale de doar 6 km), turiştii vor putea trăi experienţa unei ... mlaştini. Fascinată, şi deloc înspăîmântătoare, cu liane, crini de apă ce plutesc diafan şi păsări cântătoare. La mică distanţă spre sud se află rezervaţia naturală Rapotamo.
Repere: Sozopolul în sine, ca ansamblu, este un reper turistic extrem de atractiv şi interesant, cu mare impact asupra turiştilor. Din acest motiv este greu de separat obiectivele sale. Puteţi vizita vechile biserici, din timpul perioadei de reconstrucţie - Sf. Zosim şi Sfânta Fecioară. Printre casele interesante se numără: casa lui Dimiter Laskaridis (datând din secolul XVII, astăzi galerie de artă), casa Annei Trendafilova (casa cu soare), casa lui Kourtidis, casa Linei Psarianova (astăzi restaurantul Stenata), casa bunicii Koukoulissa Hadzhinikolova (astăzi sediul ziarului Sturshel), casa Metropoliev (în prezent centru medical), casa lui Kreanoolu, etc. Vechile străzi pietruite, gardurile înalte în faţa cărora femeile stau şi vorbesc, împletesc dantele sau vând gem de smochine fac parte din farmecul şi pitorescul locurilor încărcate de istorie. Alte locuri interesante de vizitat sunt: Muzeul Arheologic şi Galeria de Artă.
În fiecare an, la începutul lunii septembrie, oraşul este gazda marelui festival internaţional de artă Apolonia.
Cazare: Atât în partea veche a oraşului cât şi în oraşul nou puteţi găsi pensiuni private. Printre cele mai bune hoteluri se numără Groudov şi Radik. În jurul Sozopolului sunt multe campinguri, unde mulţi turişti preferă să îşi petreacă vacanţa: Kavatsite (Sălciile), Smokinya (Smochina), Vesselie (Sărbătoarea), Zlatna Ribka (Peştele de Aur) şi Gradina (Grădina). Acestea oferă bungalouri de diferite categorii, locuri pentru caravane, corturi şi automobile. Preţurile sunt modice, iar serviciile şi igiena de foarte bună calitate. Centrul de informare turistică se află pe Str. Republikanskaia, tel. 05514 3336.
Restaurante: În oraş se găsesc localuri cu specific tradiţional, terase pe malul mării, standuri unde se serveşte peşte, pizzerii, snak-baruri, etc. Printre cele mai apreciate sunt: Vyaturnata Melnitsa (Moara de Vânt), Taverna Sozopol, Taverna Atena, restaurantele: Xantana, Neptun, Drouzhba, Orpheus, Olymp şi Lilia. Unele dintre ele sunt construite pe ruine ale unor clădiri antice, după ce au fost îndelung restaurate, ceea ce le aduce un plus de farmec. Din această categorie fac parte restaurantul Stenata (Peretele), în subsolul căruia în vechime se depozitau grâne şi restaurantul Kladenetsa, ce a fost construit pe locul unui izvor care alimenta oraşul cu apă. În restaurante preţurile sunt destul de ridicate, dar vă puteţi bucura de unele moderate la terasele de pe malul mării sau din campinguri. De asemenea, se găsesc multe băcănii şi pieţe; puteţi cumpăra şi peşte de la pescarii de e chei.
Împrejurimi: În partea de nord se află binecunoscutul sat de vacanţă Chernomorets, ce se învecinează cu campingul Gradina. Centrul de informare turistică din sat se află pe Str. Nikola nr. 6, tel.: 05510 2744. În partea de nord poate fi admirat un peisaj stâncos iar în sud canale mărginite de stufăriş. Există o biserică veche, case de odihnă şi nenumărate pensiuni private.
În partea de sud a Sozopolului există formaţiuni asemănătoare fiordurilor. Coasta în această zonă este înaltă şi modelată de valuri.
Deasupra oraşului, la aproximativ 20 de km. de gura râului Ropotamo, se află Mt. Bakurluka (376 m). Aici se găseşte o rezervaţie a biosferei, campinguri iar foarte aproape se află faimoasa Insulă Zmiiski (Insula Şerpilor).

Momentan nu sunt rezultate.