Va rugam sa asteptati, se verifica disponibilitatile.


Se incarca...Găsește-ți vacanța!

Asistență online

  • LiveZilla Live Help
  • Program  : L - V, 10:00 - 18:00
  • Telefon  : 021 684 1530
  • E-mail          : office@non-stoptravel.ro

Obzor


Oraşul Ozbor (peste 2000 de locuitori) este situat la 65 km sud de Varna, 73 km nord de Burgas şi 530 km est de Sofia. Se întinde pe crestele muntelui Stara Planina, ce coboară până către mare şi de-a lungul râului Dvoynitsa. Iniţial oraşul s-a numit Navlohos, apoi numele i-a fost schimbat în Heliopolis (Oraşul Soarelui). În timpul Imperiului Roman s-a numit Templum Jovis (Templul lui Jupiter).
În timpul Evului Mediu oraşul se numea Kozyak şi era parte a principatului Karvun. Cuceritorii otomani au distrus fortăreaţa până la temelii. Actualul său nume, Ozbor, i-a fost dat în 1935.
Plaja oraşului se întinde de la Capul Sf. Atanas în partea de nord până la Capul Mona Petra, în sud. În continuare se află un mic golf şi plaja Irakli. Cândva aici a fost un sat locuit de coloniştii greci. Aceştia au plecat şi s-au stabilit în Ozbor, convieţuind cu bulgarii. Capul Sf. Nikola se află la câţiva km mai spre sud, unde Munţii Balkani intră în mare. Apoi urmează Emine, promontoriul muntelui Stara Planina, considerat a fi sfârşitul Munţilor Balkani. În timpul Evului Mediu aici se afla o fortăreaţă - Emona; împrejurimile se numeau Paleokastro. În acea perioadă aici se găseau multe capele şi mănăstiri unde trăiau pustnici şi călugări.
Cazare:Între satul Byala şi oraşul Ozbor sunt multe campinguri, cu bungalouri şi suficient spaţiu de campare. Accesul în Campingurile Luna, Prostor şi Sluntse (Soare) se poate face fără rezervare prealabilă. Vă mai stau la dispoziţie Hotelul Ticha (categorie medie), Amore Tourist Hostel (categorie inferioară) şi numeroase pensiuni private, la preţuri moderate în timpul sezonului estival. Oficiul de Informare Turistică se află pe str. Ivan Vazov nr. 2; tel: 05504 3351.
Restaurante: Pe lângă restaurantul hotelului, vestit este şi restaurantul Starata Kushta (Casa Veche). Pe malul mării sunt multe restaurante mai mici şi terase. Găsiţi şi magazine cu fructe şi legume proaspete.
Împrejurimi: Nu departe de Ozbor, către nord, se află satul Byala. Pe timpuri aici se afla Aspro, o veche fortăreaţă grecească. În apropierea satului se găseşte campingul Kristina. Tot acest sat este vestit şi pentru vinul produs la podgoria Dimyat. Către nord, pe drumul spre Staro Oryahovo se găseşte restaurantul Jackson. Satul Emona, situat lângă Capul Emine, la sud de Ozbor, este faimos pentru că aici s-a născut regele trac Rez. Conform -Iliadei- lui Homer, acesta a participat în războiul trac şi a fost ucis de Odysseus şi Diomedus.

Momentan nu sunt rezultate.