Va rugam sa asteptati, se verifica disponibilitatile.


Se incarca...Găsește-ți vacanța!

Asistență online

  • LiveZilla Live Help
  • Program  : L - V, 10:00 - 18:00
  • Telefon  : 021 684 1530
  • E-mail          : office@non-stoptravel.ro

Nessebar


Un oraş vechi şi unul nou. O privire către trecut şi una către viitor. Pentru turişti, Nessebar reprezintă şansa unei vacanţe complete. Oraşul vechi, aşezat pe o peninsulă (un istm, suficient de îngust cât să-ţi dea impresia că zbori pe deasupra apei, face legătura între cele două spaţii), impresionează prin dârzenia cu care s-a încăpăţânat să învingă timpul. Secole de vieţuire ce au lăsat în urmă nu mai puţin de 41 de biserici (decorate cu fresce şi încadrate de verdeaţă), ziduri vechi, case construite în tradiţionalul stil bulgăresc. Pe străduţele ce şerpuiesc către mare se află magazine cu suveniruri, de la dulciuri şi produse cosmetice (în special pe bază de trandafiri), până la produse de artizanat lucrate cu migală. O idee bună ar fi un dejun la un mic restaurant cochet, cu aură romantică şi urmărind cu privirea frământările mării În prezent, Nessebar este protejat de către UNESCO.
Hotelurile din zona nouă a oraşului oferă toate condiţiile unei vacanţe de cinci stele. Centre Spa cu băi turceşti, saună, solarii şi posibilitatea de te răsfăţa cu tratamente corporale de lux, piscine interioare sau exterioare, terenuri de tenis, fotbal, baschet sau volei. Este locul unde poţi să faci tot ceea ce-ţi doreşti. Nu trebuie decât să ceri!
Excursii: O plimbare de câteva minute vă poartă către Ravda, un sat de vacanţă cochet, potrivit tinerilor care vor să aibă parte de distracţie din plin. La doi km de Nessebar se află staţiunea Sunny Beach, una dintre cele mai mari de pe litoralul bulgăresc. Condiţii de plajă excelente şi o viaţă de noapte incitantă.
Repere: Sunt 41 de biserici în Nessebur. Nu toate au fost conservate foarte bine, dar chiar şi aşa lasă o puternică impresie asupra turiştilor. Una dintre cele mai vechi atracţii este Basilica situată pe malul mării, construită cel mai probabil la începutul secolului V. Clădirea avea 3 naosuri, dar până în zilele noastre nu s-au păstrat decât ruinele. Vechea reşedinţă a episcopului se află în centrul oraşului, fiind cel mai probabil cea mai impunătoare dintre bisericile din Nessebur. Are mai mul de 25 m lungime şi 22 m lăţime. Cele trei naosuri erau decorate cu coloane şi arcade; un mozaic din piatră şi cărămidă înfrumuseţează podeaua. Biserica Sf. Ioan Botezătorul a fost construită în secolul XI, adăpostind fresce datând din secolul XIX şi un muzeu arheologic.
Biserica Sf. Ştefan a fost de asemenea construită în secolul X şi se află în vecinătatea portului. Are trei naosuri iar decoraţiile exterioare sunt extrem de pitoreşti, marcând începutul stilului caracteristic bisericilor ce au fost construite ulterior în Nessebur. Faţada bisericii este ornată cu diverse figuri construite în ceramica, de diferite culori. Frescele au fost pictate în secolele XIV - XV iar tronul episcopului şi altarul au fost făcute din lemn în secolul XVII.
Stilul pictural ce a urmat este ilustrat de biserica Sf. Tudor, în ciuda faptului că doar două dintre faţade au fost conservate în forma lor iniţială. Astăzi biserica a fost restaurată în întregime, iar elementele decorative sunt unice prin formă, culoare şi varietatea componentelor. Biserica Sf. Paraskeva a fost construită în acelaşi stil. Este o bisericuţă mică, cu un singur naos. Ornamentele se îmbină cu stilul arhitectural al clădirii în cel mai natural mod. Consolele cu arcade sprijină întreaga parte superioară a cupolei, asemănându-se cu castelele de nisip.
Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril se află într-un proces de restaurare, ce le oferă turiştilor posibilitatea să observe stilul arhitectural pitoresc. În centrul oraşului se află Biserica Pantocrator, ce se evidenţiază prin cupolele sprijinite pe o fundaţie dreptunghiulară. Biserica Sf. Ioan Aliturgetos este considerată a fi cea mai frumoasă. Situată chiar deasupra portului, are trei naosuri iar decoraţiile faţadelor sunt de o frumuseţe unică, în special cea estică, îndreptată spre mare.
Ruinele multor părţi ale pereţilor din fortăreaţă au fost conservate, precum turelele pieţei, o parte dintr-un drum medieval, drumuri greceşti şi romane, fortificaţii aparţinând diverselor epoci, rămăşiţe ale clădirilor administrative şi nu numai. În ciuda faptului că este un oraş mic, acesta surprinde turiştii prin antichităţile ce apar la tot pasul.
În timpul stăpânirii turceşti a fost construită doar o singură biserică - Biserica Sf. Spas, în secolul XVII.
Casele Nesseburului construite în secolele XVI - XVII sunt monumente de arhitectură. Întregul ansamblu al cartierelor vechi din oraş dovedeşte un gust remarcabil şi măiestrie în construcţia caselor, pereţilor şi străzilor. Nu trebuie să rataţi baia turcească şi moara de vânt de la începutul digului.
Cazare: Cele mai cunoscute hoteluri din oraş sunt: Messembria, Globus şi Burgas. Mai sunt şi hoteluri mai mici şi pensiuni private (în oraşul vechi) - unde vă puteţi caza fără rezervare prealabilă. Puteţi găsi locuri de cazare şi la localnici.
Transport: Există curse regulate către Bourgas, Pomorie şi Slunchev Bryag (Sunny Beach). Mai puteţi găsi şi taxiuri private sau transport pe mare până la Bourgas; puteţi închiria serviciile pescarilor locali pentru a ajunge în diverse locuri ale golfului.
Împrejurimi: La sud de Nessebur, legat printr-o fâşie de nisip de acesta, se află satul Ravda. Lângă acesta se află câmpuri cu pepeni, grădini şi vii de unde puteţi cumpăra produse proaspete la preţuri mici. Tot în această zonă găsiţi multe tabere pentru copii şi tineret precum şi pensiuni private. În drumul către Bourgas, chiar la gura de vărsare a râului Aheloy, se află satul cu acelaşi nume. Aici ţarul Simeon I a devastat armatele împăratului bizantin Lion Foka, în zona numită astăzi Kokalos.

Momentan nu sunt rezultate.