Va rugam sa asteptati, se verifica disponibilitatile.


Se incarca...Găsește-ți vacanța!

Asistență online

  • LiveZilla Live Help
  • Program  : L - V, 10:00 - 18:00
  • Telefon  : 021 684 1530
  • E-mail          : office@non-stoptravel.ro

Istanbul


Istanbul, una din cele mai mari orase ale lumii si cea mai mare concentrare urbana a Turciei se afla in nord-vestul tarii, intre Marea Neagra si Marea Egee. Stramtoarea Bosfor il imparte in doua, Istanbulul fiind unicul oras din lume care se intinde pe doua continente, Europa si Asia, aflandu-se confluenta mai multor culturi.
De-a lungul secolelor, orasul Istanbul a fost capitala unor mari imperii, de aceea a ramas pentru Turcia capitala comerciala, istorica si culturala. In functie de perioada istorica, Istanbulul a purtat nume diferite: Bizant si Constantinopol.

Atractii & Activitati
Amprentele pe care si le-au lasat de-a lungul vremii diferitele civilizatii asupra orasului se materializeaza astazi intr-o larga serie de monumente istorice si atractii unice.
In capul listei se gaseste grandioasa Hagia Sofia, monument de arta bizantina, initial lacas de cult crestin transformat in moschee. In apropiere se afla Moscheea Albastra, unica in Turcia datorita celor sase minarete si Parcul At Meydanı sau Hipodromul. Platul Topkapi a fost reşedinţa oficială a sultanilor timp de aproape patru sute de ani. Cel mai mare parc de miniaturi din lume se afla tot in Istanbul, Parcul Miniaturk. Biserica Cisterna sau “Palatul care se scufunda” a fost construita pentru alimentarea cu apa a Marelui Palat. Alt palat impozant si important pentru turci datorita faptului ca aici a locuit si a decedat Mustafa Kemal Ataturk este Palatul Dolmabahce. Turnul si Podul Galata sunt de neratat intr-o vizita in Istanbul, la fel si o croaziera pe Bosfor si shoppingul in Marele Bazar si Bazarul Mirodeniilor. La 10 km de zona hotelurilor se afla una din plajele orasului, Florya Beach.

Momentan nu sunt rezultate.