Va rugam sa asteptati, se verifica disponibilitatile.


Se incarca...Găsește-ți vacanța!

Asistență online

  • LiveZilla Live Help
  • Program  : L - V, 10:00 - 18:00
  • Telefon  : 021 684 1530
  • E-mail          : office@non-stoptravel.ro

Byala


Orasul Byala este situat la frontieră intre regiunea Varna cu regiunea Burgas. Cel mai apropiat oraş, pe o distanţă de 5 km, este Obzor. Byala se afla la 56 km nord de Varna şi fata de Burgas la 70 km. Rudnik şi Diulino sunt sate similare.

Aproximativ 20 km la sud se poate regasi campingul Irakli, unul dintre locurile cele mai curate de pe coasta bulgariei.

Byala este formata din mai multe părţi, care reflectă diferite perioade de asezare. Un exemplu este cartierul marginas, creat de refugiaţii din Bulgaria de la Vardar Enidje şi satele din jur, care au fost alungaţi din casele lor din Marea Egee în Macedonia de către autorităţile elene de ocupaţie. Ei au ajuns în Bulgaria în anul 1924 în baza unui contract Mollov Kafandaris-şi-convenţia Kalfov Politis. O mare parte din populaţia de astăzi din Byala este alcătuită din urmasi ai acestor refugiati.

Povestea oresulului Byala dateaza cel puţin de la sec 4 î.Hr. Atunci avea numele de Aspros. Satul de atunci este menţionat în registrul otoman din 1731 sub numele de Ak Dere.
Byala a devenit un oraş în 1984 prin decret al Consiliului de Miniştri.

Activitatea economică este scăzută, activităţile principale sunt turismul şi agricultura. Vara turismul atrage mai multi turisti în perioada lunii mai pana august. În apropierea oraşului sunt mai multe plaje, cele mai multe dintre ele sunt subdezvoltate. Există oportunităţi pentru turismul rural, în scopul de a utiliza deja constructii de cazare.

Plajă orasului Byala este unul dintre cele mai curate de pe Marea Neagră. Acest lucru se datorează faptului că este suficient de departe de marile oraşe administrative ale Varnei şi ale Burgasului. Combinaţia de munte şi schimbările climatice face ca marea din Byala un loc minunat pentru recreere. În apropierea zonei orasului este White River. Unul dintre locurile cele mai sălbatice din jurul Mării Negre.

Momentan nu sunt rezultate.