Va rugam sa asteptati, se verifica disponibilitatile.


Se incarca...Găsește-ți vacanța!

Asistență online

  • LiveZilla Live Help
  • Program  : L - V, 10:00 - 18:00
  • Telefon  : 021 684 1530
  • E-mail          : office@non-stoptravel.ro

Ayvalik


Ayvalik este o statiune situata in vestul Turciei, in provincia Balikesir, pe tarmul Marii Egee, la aproximativ 180 km de Chanakkale si 50 km de Edremit, al doilea oras mare al provinciei. Statiunea Ayvalik, denumita si "Livada de gutui" sau "Capitala uleiului de masline" este faimoasa pentru prelucrarea celui mai bun ulei de masline din Turcia. Din punct de vedere turistic, Ayvalik ofera un cadru natural impresionant, cu plaje intinse cu nisip fin, paduri de pini si maslini si mai mult de douazeci de insulite in largul coastei.
Dikili este un oras-port la Marea Egee, in provincia İzmir, la 120 km nord de capitala provinciei. In apropiere se afla orasul Candarli (anticul Pitane). Dikili este dispus intr-un golf larg si ofera vizitatorilor privelistea padurilor de pini si a plajelor cu nisip. Principaele culturi sunt cele de tabac, bumbac si masline, statuinea fiind faimoasa pentru SPA-urile de aici. Majoritatea turistilor ajung in Dikili pe vasele de croaziera.

Atractii & Activitati
Unele din atractiile principale ale statiunii Ayvalik sunt sporturile nautice: inot, canotaj, scufundari si plajele Altinova si Sarimsakli. Iar ca obiective turistice amintim: Biserica Taksiyarhis ( construită în anul 1873 ), Moscheea Saatli sau "Moscheea cu Ceas" si Moscheea Çınarlı ( ambele construite de greci, initial biserici si transformate apoi in moschei ), insula Alibey ( sau Cunda cu numeroase manastiri, biserici, dintre care se remarca Manastirea Lunii si Rezervatia Naturala Patriça, in partea de nord a insulei ), insula grecească Lesbos ( sau Mytileni ), Manastirea Leka si Seytan Sofrasi (Talpa Diavolului) care este un extraordinar punct de belvedere. Legenda spune ca in trecut Diavolul a trecut pe aici si a lasat o urma in stanca, urma poate fi vazuta si astazi.
Din Dikili se poate vizita: orasul antic Atarneus, gradina botanica Ataturk, Moscheea Merkez ( datand din anul 1789, din lemn ), lacul vulcanic Merdivenli, pesterile din Demirtas si Delitas, cat si apele termale din Nebiler, Bademli si Kocaoba.
Alaturi de toate acestea, intre Ayvalik si Edremit se situeaza Muntele Ida, unde, conform legendei a avut loc primul concurs de frumusete intre Afrodita, Hera si Atena.

Momentan nu sunt rezultate.